Your browser does not support JavaScript!


A legjobb Ford Transit motor a történelemben

A Ford Transit 1965 óta folyamatosan gyártott. Több mint 50 éve a Ford Transit 8 generációja és több ezer elérhető változat és testtípus jelent meg a piacon. Nagy fordulat is fordult elő a motoregységben. A Ford Transit létrehozása óta több változatban is elérhető volt, több mint 30 különböző motorral. Melyik Ford Transit motor volt a legjobb?


Ford Transit motorok története


Az első Ford Transit van 1,3 literes Taunus V4 motorral, amelyet a német Ford Taunus Transit-tól kölcsönzött. Ez 1.5l és 1.7l változatban is elérhető volt. A Ford mérnökei az Egyesült Királyságban úgy döntöttek, hogy növelik kapacitásukat, és a V4 Essex motorokat 1,7 l, 2,0 l és V6 3,0 modellekkel kínálták a Transit MK1 számára. Alternatív választás a Perkins dízelmotor vagy a York.Hogyan értékeljük ezeket a motorokat most? Sokan eddig dolgoznak! Érdemes megjegyezni, hogy a tranzit MK1-et a bankrablás 95% -ában használták fel ebben az időszakban. A rendőrség hangsúlyozta, hogy a Transit képes egy jelentősen megnövekedett teherterületű személygépkocsi sebességét elérni. Robbanó keveréket hozott létre! A Ford Transit motorok megbízhatóak, hatékonyak és idő előtt álltak. 1977 augusztusában megjelent a Ford Transit 1978 1/2 verziója, közismert nevén Transit MK2. Ezzel bővült a Pinto 1.6 / 2.0 és a Köln V6 2.8 vagy az Essex V6 3.0 egységgel felszerelt benzinmotorok. A dízelek közül a 2,4 literes York-i egység még mindig dominált. Összehasonlításképpen - az ausztrál piacon egyidejűleg a motor V6 4.1l. A modell új változatai is megjelentek új modellek bevezetésével. A 2.2l, 2.4l és 3.2l változatokban a 2.3L Duratec és Duratorq TDCi motorok voltak a legnépszerűbbek Európában. Az európai piacot főként a TDCI motorokkal rendelkező kisteherautók szállították, amelyek nagy tartósságot, viszonylag alacsony égési szintet és hibamentes működést biztosítanak.Ford Transit motorok az aktuális ajánlatban


A Ford politikája az új technológiák támogatására és a környezet védelmére összpontosít. Néhány év múlva számíthatunk arra, hogy az összes Ford gépkocsi (és kisteherautó) elektromos motorokkal rendelkezik. A jelen kissé eltérő. Az európai piacon új EcoBlue 2.0 literes motorokat vezettek be.Minden változat egy pár tucatnyi HP-nál erősebb, mint elődje 2.2 TDCi. A nyomaték is magasabb. Az egyik égési ciklusban (a másodperc töredéke) a befecskendezők 6 üzemanyag-befecskendezést végeznek a hengerben lévő sűrített levegős motorba. Az EcoBlue motorok 15% -kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínálnak, mint az előzőleg használt egység, azonban megkövetelik az AdBlue tartály feltöltését az Euro 6 előírásoknak megfelelően.


A legerősebb Ford Transit motor

A Ford Transit néhány kivételes példánya volt a nem szabványos motorokkal, általában más autóktól kölcsönzött. 1971-ben a SuperVan egy V8-as motorral debütált, és körülbelül 400 LE teljesítményt termelt.Utódja, a SuperVan II, Cosworth DFL motort kapott, amelynek maximális sebessége 178 mérföld / óra volt. 1994-ben a Ford bemutatta az utolsó SuperVan-t a Cosworth HB egységgel. Idővel a motort 295 lóerős, praktikusabb Ford-Cosworth Pro Sports 3000 V6-ra változtatták.


2011-ben a Ford bemutatta a Transit SuperSportVan modellt egy turbófeltöltő Duratorq 3,2 motorral, amely 198 LE teljesítményt generál. Ugyanebben az évben a Drift buszunk egy BMW M5 V8 motorral debütált kb. 440 LE!És mi a véleménye szerint a legjobb Ford Transit motor a történelemben?


Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: