Your browser does not support JavaScript!


Hogyan készítsük fel a furgont a télre?

A tél igazi kihívást jelenthet mind az emberek, mind a furgonok számára. A fagyos hőmérséklet, a sóval borított utak és az állandóan jelen lévő hó komoly hatással van járműveink élettartamára. A régi mondás, miszerint "a megelőzés jobb, mint a gyógyítás" tökéletesen tükrözi azt a tényt, hogy furgonjainkat fel kell készítenünk a tél viszontagságaira. Néhány egyszerű lépéssel felesleges stressztől kímélhetjük meg magunkat. Hogyan készítsem fel furgonomat a télre? Milyen alkatrészeket furgonokhoz érdemes előre beszerezni? Olvassa el a cikket.

Gondoskodjon a fékrendszerről

A jármű fékútja jeges és havas útfelületen jelentősen megnő. A féktávolságot többek között az alábbi tényezők befolyásolják
- a gumiabroncsok állapota,
- a fékek minősége és tisztasága,
- a megfelelő reakció és a látási viszonyok,
- az útfelület típusa, amelyen halad.

Éppen ezért még az első fagy előtt ellenőrizzük fékrendszerünk állapotát. Ne habozzunk kicserélni a régi alkatrészeket, hiszen ezek valóban hatással vannak az Ön és a többi közlekedő biztonságára. Ford Transit fékbetéteket talál webáruházunkban. Ügyfeleink számára speciális, a furgonok egyes változataira szabott, eredeti féktárcsákból és fékbetétekből álló készleteket is összeállítottunk.

Téli szélvédőmosó folyadék rendelése

A legegyszerűbb és legolcsóbb módja furgonja téli felkészítésének a téli szélvédőmosó folyadék beszerzése és cseréje. Ezt úgy tervezték, hogy alacsony hőmérsékleten is működjön, így nem fagy meg. A téli szélvédőmosó folyadék hasznos mind a láthatóság javítása szempontjából, mind pedig a befagyott szélvédő leolvasztásában. Érdemes egy plusz palackot vásárolni és a csomagtartóban magával vinni, hogy elkerülje a piszkos szélvédővel való vezetést.
Ford Transit hó

A láthatóság javítása - ablaktörlők és világítás

A tél egyik jellemzője, hogy viszonylag hamarabb sötétedik és beáll a sötétség. Az olvadással együtt a sóval kevert sár is megjelenik, ami csíkokat hagyhat a szélvédőinken. Ezért fontos, hogy az ablaktörlők jó állapotban legyenek. A elhasználódott Ford Transit ablaktörlő lapátok nem ürítik ki hatékonyan a vizet, és csíkokat hagynak, ami rontja a látási viszonyokat és a vezetési komfortot. Ráadásul az ablaktörlő lapátok cseréje egyszerű munka, amelyet még egy kezdő is el tud végezni.
Az úton való láthatóság legfontosabb tényezője azonban a világítás. A jármű hatékony, jól beállított világítása minden járművezető felelőssége. Ezért ha egy izzó kiégett vagy egy lámpa megsérült - javasoljuk, hogy azonnal cserélje ki ezeket az alkatrészeket. A megrepedt Ford Transit fényszóróját tovább károsíthatja az alacsony hőmérséklet vagy az útszóró só. Egy ilyen hibát nem szabad alábecsülni, mivel a működő fényszóró hiánya hirtelen, akár vezetés közben is kárt okozhat nekünk. A jármű lámpáinak ellenőrzése után célszerű felkeresni egy szervizt, hogy beállítsák azokat.

Problémák a busz indításával

Télen a leggyakoribb helyzet az, amikor a furgon nem indul. Ezt több tényező is okozhatja, a leggyakoribbak a gyenge akkumulátor, a koszos Ford Transit üzemanyagszűrő, a lefagyott üzemanyagvezetékek, a kiégett gyertyák és a hibás generátor. Érdemes ellenőrizni az akkumulátor töltöttségi szintjét és a kapcsok feszültségét járó motor mellett. Így elkerülhetőek a kellemetlen meglepetések.

Az évszaknak megfelelő hűtőfolyadék

A furgonunkban lévő hűtőfolyadékot a külső hőmérséklethez kell igazítani. A nem megfelelő ford transit hűtőfolyadék akár mechanikai sérülésekhez is vezethet a motorblokkban. Ezért javasoljuk a különböző időjárási körülményekhez igazított, eredeti Ford üzemanyagokat. A hűtőfolyadék fagyáspontjának ellenőrzésére tesztek is kaphatók a piacon. A hibás hűtőrendszer szivárgásokhoz és a motor túlmelegedése miatt komoly károkat okozhat a furgonban.
Ford Transit tel

Ne felejtsen el téli gumiabroncsokra váltani

Célszerű a nyári gumiabroncsokat télire cserélni, ha a napi átlaghőmérséklet 7°C alá csökken. Ne várja meg a havazást vagy az utolsó pillanatot a gumiabroncsok cseréjével, mivel ilyenkor a szervizek túlzsúfoltak. A gumiabroncscsere ideális alkalom a kerekek beállítására, valamint a kerékcsapok és kerékanyák állapotának ellenőrzésére is. A Ford Transit kerékanya olyan olcsó, hogy érdemes néhányat pluszban vásárolni. A kerékanyáknak köszönhető, hogy járművünk kerekei megfelelően rögzülnek a kerékagyhoz.

A furgon felkészítése a télre - összefoglaló

Ebben a cikkben a legfontosabb tippeket gyűjtöttük össze, hogyan készítse fel furgonját a télre. Javasoljuk, hogy előzze meg az olyan károkat, amelyek hetekre mozgásképtelenné tehetik járművét. Gyakorlati tippként érdemes felfegyverkezni kenőanyaggal, zármentesítéssel és speciális tömítésekre való készítménnyel is. A központi zárral nem rendelkező furgonoknál egy befagyott zár valódi problémát jelenthet. A meghibásodások szintén ki vannak téve a hidegnek, ezért érdemes megfelelő készítménnyel kenni őket. Ne hagyja, hogy a tél meglepje, és ne feledje, hogy webáruházunkban megtalálja a Ford Transit és más furgonok számára szükséges alkatrészeket.

Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: