Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit - gyakori hibák, mi romlik el leggyakrabban?

A Ford Transit egy ikonikus haszongépjármű, amelynek története közel 70 évet ölel fel. Sajnos semmi sem tart örökké, és az élettelen dolgok sajátja a meghibásodási arány, a mulandóság. A jármű karosszériáján megjelenik a korrózió és a rozsda, a motor pedig idővel veszít erejéből. Ebben a szövegben a Ford Transit leggyakoribb hibáit vázoljuk fel. Hogyan jelentkeznek ezek? Hogyan javítható egy elromlott Transit? Ne feledje, hogy minél hamarabb reagál furgonja meghibásodására, annál jobb. Egy meghibásodás további meghibásodásokhoz vezethet. Gyakran Önön múlik, hogy furgonja meddig lesz üzemképes.

Ford Transit MK8 - a leggyakoribb meghibásodások

- a 2.0 EcoBlue motor injektorai, amelyek a részecskeszűrő gyakori eltömődéséhez vezetnek,
- központi zár meghibásodása - egyes ajtók nem záródnak be a távirányítón lévő gomb megnyomása után,
- műanyag karosszériaelemek leesése, pl. a Transit MK8 kerékjárati ívének díszítése,
- indításgátló hurokhiba (gyűrű), amelynek következtében a fedélzeti számítógép nem látja a kulcsot,
- a kormánykerék vagy az egész jármű idegesítő rezgése általában valamelyik alkatrész hibájára utal: váltópárna, motorpárna, Ford Transit féltengely.

Ne feledje azonban, hogy minden esetet egyedileg kell kezelni. Néha különböző hibák ugyanazokat a tüneteket produkálják. Bár a sebességváltó- vagy a vezérműtengelyek sérülését könnyen ellenőrizheti saját maga is.


Ford Transit meghibásodás

Ford Transit 2000-2013 meghibásodások

- A 2.2 TDCi motor zörgése alacsony hőmérsékleten gyakran konstrukciós hibával függ össze, amely a számítógép beállításainak megváltoztatásával orvosolható,
- a légbeömlőnyíláson távozó levegő hőmérsékletével kapcsolatos problémák általában a Ford Transit fűtőmoduljának hibáját jelentik,
- a billegő üresjárat a 2.4 TDCi motor meghibásodott vezérműtengely-lánckerekének a jele lehet,
- a szivárgó injektorok általában sérült injektorbetétek következményei, ez a hiba azonban a dugattyúk kiégéséhez vezethet,
- a tükrök és a furgon karosszéria mechanikai sérüléséhez.

Miért nem indul a Ford Transit 2.4 TDDI?

Ennek számos oka lehet. Ha az autó nem indul, akkor ajánlott diagnosztizálni és számítógéphez csatlakoztatni. A Ford Transit nem indulását okozó gyakori hibák közé tartozik a hibás indító, a lemerült akkumulátor, a rozsdás kábelköteg, a hibás indításgátló, a törött gyújtógyertyák. Általában a legegyszerűbb gyanúról derül ki, hogy igaz. Az elektromos rendszerrel vagy az indítóval kapcsolatos problémák okozhatják az akkumulátor lemerülését.


Ford Transit MK3,MK4 és MK5 - milyen alkatrészek mennek tönkre gyakran?

- A LUKAS befecskendező szivattyút gyakran cserélik a szerelők Bosch szivattyúra ,
- Ford Transit 2.5D és 2.5 TD üzemanyagszűrő alapot ,
- Fékerő-korrektor - egyenetlen vagy rossz fékteljesítmény ,
- tengelytámasz - gumialkatrészek elhasználódása jellegzetes menetzajt és rezgést okoz ,
- Ford Transit MK5 hajtótengely - a műfaj klasszikusa ebben a modellben.

Ford Transit MK2 rozsda

Mit javíthatsz a Transit MK2 típusú járműveden?

Ne feledje, hogy a Ford Transit MK2 egy régi modell. Nehéz itt tipikus hibákról beszélni, hiszen 40 év alatt gyakorlatilag minden elromolhatott a járműben. A piacon eredeti alkatrészek vásárlása a csodával határos, miközben az ehhez a modellhez való pótalkatrészek sem népszerűek. Ha egy ilyen klasszikus modellt veszel, számolnod kell azzal, hogy más autókból származó alkatrészeket kell felhasználnod, vagy magadnak kell átalakítanod. A karosszéria és a motor felújítása mellett a tükrök cseréje is szóba jöhet. A klasszikus jármű felfüggesztése jelentősen javulni fog, ha jó hírű gyártótól vásárol Ford Transit MK2 laprugót.


Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: