Your browser does not support JavaScript!


TOP5 szokatlan Ford Transit furgon

Üdvözöljük a világ legszokatlanabb Ford Transitjait bemutató szokatlan áttekintésünkben. Idén 59 éve, hogy az első Ford Transit MK1 kigördült a gyárból. Azóta az ikonikus furgon nagyon hosszú utat járt be. Változtak a jármű motorváltozatai és az elérhető felszereltségek. A furgon egészének kialakítása is többször változott, és kisebb Transit almodellek - a Custom, a Connect és a Courier - is megjelentek a piacon. Ami változatlan maradt, az a furgontulajdonosok nagy fantáziája, aminek eredményeképpen születtek meg azok a szokatlan formatervek, amelyek e cikk címszereplői. Nincs több hosszabbítás, csak csatoljon be, és folytassa cikkünket!

1. Ford Transit DriftBus

Rangsorunkat a szívünkhöz legközelebb álló áruszállító furgonnal nyitjuk. Ez a Ford Transit DriftBus, a BMW M5-ösből származó erős V8-as motorral. A motor teljesítménye őrületes 440 lóerő, ami a 6 sebességes ZF váltóval (a BMW-től), a Bilstein felfüggesztéssel és a Wilwood fékekkel kombinálva igazi robbanékony keveréket alkot. Cégünk aktívan részt vett a jármű építésében és az azt követő hub tesztekben, amelyekről itt olvashat bővebben: TRATEO tesztek. A driftelésre létrehozott Ford Transit számos autós rendezvényen szerepelt, ahol az autórajongók megcsodálhatták ezt az egyedi konstrukciót!
Transit Drift Bus  Transit V8 BMW M5

2. Ford Transit Hovervan

Egy másik autót a népszerű Top Gear műsor számára építettek. Az alapfeltevés egyszerű volt: olyan járművet kellett létrehozni, amely árvíz idején is képes a vízen keresztül navigálni. Az első terv sikertelennek bizonyult. A tévéműsor főszereplői azonban nem hagyták annyiban, és megalkották a második konstrukciót, amelyet egy 600 lóerős motor hajtott. A jármű képes volt a vízen fennmaradni, azonban nagyon nehéz volt irányítani a "pályáját". Minden Ford Transit-rajongót arra biztatunk, hogy nézze meg ezt az epizódot. És ne feledje, hogy Ford Transit alkatrészeket is vásárolhat online áruházunkban.
Transit Hovervan  Ford Transit Hovervan height=

3. Ford Transit XXL

A Transit MK7 személyre szabott változatát egy angol tervezőközpontban tervezték és építették. A járművet úgy alakították át, hogy 7 utas (és 1 sofőr) kényelmesen elférjen benne. A legérdekesebb itt természetesen a méretek. A Ford Transit XXL 740 cm hosszú, tengelytávja 590 cm. A jármű alapmotorja egy 2,2 literes turbódízel. Mit gondol egy ilyen szokatlan kialakításról? Ha érdekli, hogy miben különbözik az XXL modell a normál változattól, mindenképpen nézze meg a ford transit mk7 méretek oldalát.
Transit XXL height=   Ford Transit XXL height=

4. Ford Transit vonat

A cikkben már bemutattuk az oldalkocsis Ford Transitot, vagy legalábbis a lebegő hovervant. Most itt az ideje, hogy megnézzük a szokatlan romániai konstrukciókat, nevezetesen a vonattá átalakított furgonokat. Eredetileg ez egy keskeny, hiánypótló vasútvonal volt, amelyet faanyagok szállítására használtak. Manapság elsősorban turisztikai látványosság, amely a romániai Kárpátok nehezen megközelíthető hegyvonulatának megközelítését biztosítja.
Ford Transit Romania  Ford Transit Train

5. 6 kerekű Ford Transit

Az egyik népszerű aukciós portálon nemrég egy szokatlan eladási ajánlatra bukkantunk. A hirdetés az Egyesült Királyságból származott, ahol egy Ford-rajongó úgy döntött, hogy megépíti a furgon 6 kerék meghajtású változatát. A jármű átment a szükséges műszaki teszteken az Egyesült Királyságban, és megkapta a jóváhagyást. Ez azonban nem az egyetlen 6 kerekű Transit a világon. Az alábbiakban egy olyan lakóautóról is talál egy képet, amely szintén 6 keréken közlekedik!

Ford Transit 6 kół   6-kołowy Transit
Mit gondol a bemutatott formatervekről? Ez újabb bizonyíték arra, hogy a Ford Transit továbbra is a világ egyik legikonikusabb furgonja. Nincs még egy furgon, amelyik ennyire sokféle szokatlan változatban készült volna. A legjobb bizonyíték erre az a tény, hogy a cikkben meg sem említettük a Ford Transit SuperVan dizájnt, amely nemrég érte el negyedik generációját!

Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: