Your browser does not support JavaScript!


Kínai Ford Transit - kapható lesz Európában?

A Ford Transit 1965 óta van jelen Európa útjain. Az évek során az ikonikus áruszállító furgon egymást követő generációinak lehettünk tanúi. De tudta, hogy a Ford Transit a kínai piacon is elérhető? Érdekes, hogy formatervezésében jelentősen eltér az Európában ismert változatoktól. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan néz ki a kínai Ford Transit, és miben különböznek az előző generációk Ázsiában és Európában. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Ford Transit az Egyesült Államokban is kapható benzinmotorral, amely nem felel meg az európai környezetvédelmi követelményeknek.
Ford Transit Kína

Ford Transit 2024 - Kína vs. Európa

A JMC felel a Ford Transit tervezéséért, értékesítéséért és forgalmazásáért Kínában. Ez egy közös vállalat, amely a Ford csoport tulajdonában van. A kínai Ford Transit és a furgon európai változata közötti különbségek első pillantásra szembetűnőek. Különösen igaz ez, ha a jármű elejére fordítjuk figyelmünket. Más a lámpák kialakítása, más a hűtőrács kialakítása. Az első lökhárító és az egy hosszú légbeömlővel ellátott motorháztető is másképp néz ki. Az embernek az a benyomása, hogy az európai Ford Transit áramvonalasabb és aerodinamikusabb kialakítású orr-résszel rendelkezik, ami minden bizonnyal a légellenállási együtthatóban is megmutatkozik. A JMC Ford Transit 2024 formaterve ezzel szemben futurisztikusabb, ami megfelel az ázsiai piac jelenlegi trendjeinek. Ugyanakkor mindkét változat megfelel a meghatározott piacokra, azaz a JMC és a Ford által gyártott egyéb autókra szánt modellcsaládnak. Érdekes lenne látni, hogyan nézne ki a Ford Transit Trail hűtőrács a kínai kiadásban...
Ford Transit China

JMC Ford Transit T8

A kínai Ford Transit két különböző orr-rész-változatban kapható. A személyszállító (kisbusz) változat krómozott áttört hűtőrácsot kapott, amely a JMC által gyártott más személyszállító járművekre emlékeztet. A teherszállító (furgon) változat viszont a JMC Ford Rangerére emlékeztet, és valamivel masszívabb. A cargo változat esetében 15,4 négyzetméteres rakodótérrel számolhatunk, míg a személyszállító változat már 13 négyzetméteres. A kínai Ford Transit háromféle karosszériaváltozatban kapható: rövid (3000 mm), közepes (3300 mm) és hosszú (3750 mm). Az összehasonlításhoz érdemes vetni egy pillantást a Ford Transit 2024 méretei oldalra.

2024-es kínai Ford Transit - motorok

A JMC Ford Transit 2024 két dízelmotorral kapható: 2.3T és 2.0T. Az előbbi a Ford Pumától kölcsönzött, és 175 mechnia lóerőt (128 kW) produkál 430 Nm maximális nyomaték mellett. A kétliteres változat valamivel rosszabbul teljesít, 154 lóerőt (390 Nm) produkál. A vásárlók három sebességváltó közül választhatnak: ZF 8AT, Magna 7MT és 6MT. Európában azonban a Ford Transit 2.0 EcoBlue motorja dominál.
JMC Teshun

JMC Teshun - elektromos Transit MK3

Világméretű evaneszcencia és autós kuriózum. A JMC 2023-ban dobta piacra a Teshun modellt, amely egy 1986-os Ford Transit karosszériáját kapta. A furgon azonban jelentős változtatásokat tartalmaz. A jármű első övének kialakítását teljesen áttervezték, és elektromos meghajtást vezettek be. Mi áll a fejlesztés hátterében? A Ford 2017-ig gyártotta az MK3-MK5 modelleken alapuló Ford Transitot a kínai piacon. Később ennek a modellnek a jogait eladták a JMC-nek, amely a régi járműkonstrukciót használta fel egy elektromos autó megalkotásához. A gyártó bejelentése szerint a JMC Teshun 300 kilométeres hatótávolsággal és 163 lóerős villanymotorral rendelkezik, amely 320 Nm-t termel.

A Ford Transit korábbi generációi Kínában

A kínai Ford Transit mindig is különbözött az Európában gyártott Ford Transitoktól. Az alábbiakban néhány példaképet mutatunk be, amelyek a legjobban érzékeltetik a formatervezési különbségeket. Ne feledje azt sem, hogy Ford Transit alkatrészeket is vásárolhat webáruházunkban. A cikk végén a címben feltett kérdésre is szeretnénk válaszolni. Kapható lesz-e Európában a kínai Ford Transit? Nem. Kizárólag az ázsiai piacot célozza meg, ahol a JMC autói jelen vannak.
Transit KínaFord Transit Kína

Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: