Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit Ghia busz - Az elfeledett oldtimer

A Ford Transit Ghia egy kevésbé ismert oldalát képviseli a Ford autóipari örökségének. A haszongépjárművek világában, ahol általában a funkcionalitás dominál a luxus felett, a Ford Transit Ghia megtörte a hagyományokat azzal, hogy praktikumot ötvözött kivételes kényelemmel. Ez az elfelejtett változat, annak rövid története ellenére, figyelmet érdemel. Különösen, mert a eredeti Ford alkatrészek a Ghia verzióhoz igazi ritkaságok és különlegességek, igazi fehér hollók az autóalkatrészek között.

Ford Ghia - Mit jelent ez?

A Ghia egy olyan név, amely egy különleges, luxus felszereltségi változatra utal néhány Ford modellnél. Ennek az együttműködésnek a kezdete az 1950-es és 1960-as évekre nyúlik vissza, amikor a Ford együttműködésre lépett egy olasz karosszéria-tervező céggel, hogy különleges, gazdagon felszerelt változatokat hozzon létre modelljeiből. A Ford Transit Ghia esetében a Ghia olyan elemek használatát jelzi, mint a bőrülések, légkondicionálás és az elektromos ablakok, amelyek a piac egyik legluxusabb haszongépjárművévé tették. Mindez köszönhető az egyedi Transit alkatrészeknek.
Ford Transit FT100 Ghia

Ghia modellek példái

A Ghia jelzéssel ellátott Ford modellek között olyan autókat találunk, mint a 1991-es Ford Fiesta GHIA 5D, amely 1.4L motorral és automata váltóval felszerelt, valamint a 1987-es Ford Granada 2.9i Ghia. Mindkét modell képviseli a Ghia filozófiát, magas minőségű kivitelezést, luxus anyagokat és fejlett technológiai megoldásokat kínálva a maximális kényelem érdekében. A Ford modellek Ghia vonala a luxus és az exkluzivitás szinonimája, amint azt a sorozat egyes modelljeinek felszereltségének elemzésekor láthatjuk. Eközben a Trateo cég prémium rugókat kínál a 1978-1985 közötti Ford Transitokhoz. De térjünk vissza a Ghia járművekhez...

Ford Fiesta Ghia

A 1991-es Ford Fiesta GHIA 5D nemcsak a fejlett 1.4L motorjával és automata váltójával tűnik ki, hanem számos kiegészítőt is kínál, amelyek növelik a vezetés kényelmét és esztétikáját. Ennek a modellnek a belső terét magas minőségű bőrülésekkel látták el, az utasok kényelmét pedig elektromos ablakemelők és fejlett légkondicionáló rendszer fokozza. Külsőleg a Fiesta GHIA elegáns, krómozott részletekkel és különleges, könnyű felnikkel különböztethető meg, amelyek kiemelik egyedi karakterét.

Ford Granada Ghia

A 1987-es Ford Granada 2.9i Ghia még fejlettebb megközelítést mutat a luxushoz. Ez a modell egy erős 2.9 literes motorral volt felszerelve, ami, összekapcsolva a gazdagon felszerelt belső térrel, a Ford egyik zászlóshajójává tette abban az időszakban. A Granada Ghia nemcsak bőr kárpitozást és elektromosan állítható üléseket kínált, hanem fejlett audio rendszereket és opcionális elektromos napfénytetőt is, amely tovább növelte a vezetési élvezetet. A biztonság is magas szinten volt a fejlett ABS rendszernek köszönhetően, ami ritkaság volt az akkori autókban.
Ford Transit Ghia Prospektus

Ford Transit MK2 Ghia Bus – Egy luxus kisteherautó

A Ford Transit MK2 Ghia Bus valódi ritkaság a kisteherautók között. 1983 és 1986 között gyártották, nemcsak tágas belső teret kínált kilenc utas számára, hanem számos kiegészítést is, amelyek növelték a vezetési kényelmet: a speciális karosszéria színektől, a rácsban lévő halogén fényszórókon át, a utastér lábtér világításáig. Ezenkívül 2.0 literes benzinmotor és 2.4 literes dízelmotor opciók álltak rendelkezésre, ami rendkívül rugalmas választást tett lehetővé az igényes felhasználók számára. Az 80-as évek halhatatlan Ford motorjairól beszélünk! Alkatrészek a Ford Transit MK2-hez megtalálhatók webáruházunkban.

Összefoglalás: A Ford Transit Ghia rövid története

A Ford Transit Ghia, mint a Ghia exkluzív felszereltségi vonalának képviselője, fontos fejezetet jelent a Ford történetében, amely bemutatja, hogyan találhatnak helyet a luxuselemek még a haszongépjárművekben is. Bár jelenleg a Ford már nem kínál Ghia verziót új modelljeiben, ennek a vonalnak az öröksége tovább él olyan vállalatokon keresztül, mint az MS-RT, a Carlex Design vagy az Xclusive. Ezek a vállalatok folytatják a hagyományt, hogy luxussal és kizárólagossággal egészítik ki a Ford kisteherautóit.

GYIK: Transit Ghia

Elérhető a Ford Transit Ghia a másodlagos piacon?

A Ford Transit Ghia ritkaság a másodlagos piacon az exkluzivitása és rövid gyártási ideje miatt.

Mik a fő különbségek a standard Ford Transit és a Ghia változat között?

A Ghia változat különbözik a standard Transittől olyan hozzáadásokkal, mint a luxus belső kivitelezés és a jobb felszereltség.

Megéri befektetni a Ford Transit Ghia vásárlásába?

A Ford Transit Ghia megvásárlása értékes lehet gyűjtők és egyedi haszongépjárművek kedvelői számára.

Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: