Your browser does not support JavaScript!


Transit SuperVan 4.2 - egy elektromos szörnyeteg

A Ford Transit kétségtelenül az egyik legismertebb modell az autóipar történetében. 1965-ös debütálása óta a Transit a megbízhatóság és sokoldalúság szimbólumává vált a kereskedelmi járművek világában. De nem csak a pragmatizmus teszi ezt a modellt különlegessé. A Ford, kihasználva motorsportban szerzett tapasztalatait, létrehozott egy rendkívüli változatot ebből a járműből – a Ford Transit SuperVan-t. A bemutató modell története 1972-ben kezdődött, amiről itt olvashatsz bővebben: Ford Transit SuperVan. Az idő azonban nem áll meg. Az évek során a Ford Transit hatalmas evolúción ment keresztül, és a SuperVan modellek hasonló sorsra jutottak. A legújabb kiadás - a Transit SuperVan 4.2 ötvözi a technológiai innovációkat a hatalmas erővel.

A Ford Transit SuperVan történeti áttekintése

Az első generációs Ford Transit SuperVan-t 1972-ben mutatták be a Brands Hatch versenypályán. Ennek a különleges gépezetnek a szíve egy ötliteres V8-as motor volt a Ford GT40-ből, amely nemcsak rekordsebességet biztosított körülbelül 240 km/h-val, hanem olyan teljesítményt is, amely lehetővé tette, hogy nulla százra gyorsuljon mindössze 7 másodperc alatt. A SuperVan gyorsan hírnevet szerzett lenyűgöző képességeivel és sportos megjelenésével, amely felfedte a kiszélesített Ford Transit kerékjárati íveket és széles gumikat.

Az azt követő évtizedekben a Ford folyamatosan fejlesztette a SuperVan koncepcióját, új technológiákat és fejlesztéseket vezetett be. Áttörés történt 2022-ben, amikor a Goodwoodi Sebesség Fesztiválon bemutatták a Ford Pro Electric SuperVan 4-et. Ez a jármű, amely négy elektromotorral és 50 kWh kapacitású akkumulátorral rendelkezett, példátlan teljesítményt nyújtott – a gyorsulás 0-ról 100 km/h-ra kevesebb mint két másodperc alatt, ami körülbelül 2000 lóerő hatalmas erejének köszönhető.

A Transit SuperVan 4.2 premierje és specifikációi

A Ford Transit SuperVan 4.2, ezen elektromos szörnyeteg legújabb iterációja, 2023-ban debütált a Pikes Peak verseny 101. kiadásán. Ez a változat még fejlettebb volt – a motorok számát háromra csökkentették, ami, összekapcsolva az új STARD lítium-polimer akkumulátorokkal, 1400 lóerőre növelte a teljesítményt. A SuperVan 4.2 továbbá egy módosított karosszériával is kiemelkedett, amelyet az új E-Transit Custom alapján fejlesztettek ki. A tömeg 400 kg-os csökkentése és az aerodinamikai fejlesztések, mint például a hatalmas hátsó spoiler és az új első splitter, két tonnás aerodinamikai leszorítóerőt biztosítottak 240 km/h sebességnél. Ne feledd, hogy a Ford Transit alkatrészeket megtalálod online boltunkban.

A SuperVan kalandjai a motorsportban

A SuperVan 4.2 debütálása a 2023-as Pikes Peak International Hill Climb-on nemcsak a Ford innovációjának bemutatása volt, hanem dominanciájának is a Pikes Peak Open kategóriában, ahol a járművet Romain Dumas vezette az első helyre. Két héttel később a SuperVan 4.2 részt vett a Mount Panorama-i Thrifty Bathurst 500-on, ahol rekordokat állított be zárt kerékű, elektromos és kereskedelmi járművek kategóriájában. Teljesítményei ezeken az eseményeken nemcsak a Ford technológiai előrelépését hangsúlyozzák, hanem az elektromos járművek fejlesztésének jövőbeli irányát és rejtett potenciálját is.


A SuperVan 4.2 és az autózás jövője

A Ford Transit SuperVan 4.2 nemcsak elődei örökségét viszi tovább, hanem új utakat is nyit a sport- és kereskedelmi járművek elektromosításának területén. A versenyeken való részvétele és az általa állított rekordok bemutatják az elektromos motorok képességeit és azt az irányt, amely felé a jövőbeli autóipari projektek elmozdulhatnak – nagyobb teljesítmény, jobb hatékonyság és kisebb környezeti hatás. Ez a jövője az autózásnak? Az elektromos furgonok uralkodni fognak a kereskedelmi járművek piacán? Győződj meg róla, hogy megnézed a kereskedelmi járművek alkatrészeit online üzletünkben.

Összegzés: A modern Ford

A Transit SuperVan 4.2 kifejezi a Ford eltökéltségét, hogy úttörő módon használja az elektromos technológiát a nagy teljesítményű járművekben. A modell forradalmi teljesítményei olyan rangos eseményeken, mint a Pikes Peak vagy Bathurst, nemcsak hogy növelik a márka értékét, de az egész autóipart is inspirálják további innovációkra. Mindez teszi a Ford Transit SuperVan 4.2-t méltóvá az elektromos szörnyeteg nevére, amely megváltoztatja az autózás arcát. Akárcsak a Trateo alkatrészek kínálatunkban!

- Erő és innováció: A Transit SuperVan 4.2 három elektromotorjának köszönhetően 1400 lóerőt biztosít, ezzel az egyik legerősebb elektromos járművé válik osztályában.
- Aerodinamika és design: A módosított karosszéria, a hatalmas hátsó szárny és az első splitter növeli az aerodinamikai leszorítóerőt két tonnára 240 km/h sebességnél, biztosítva a maximális tapadást a kanyarokban.
- Rekordok és események: A SuperVan 4.2 nemcsak hogy uralkodott a Pikes Peak versenyen, de rekordokat is állított a Mount Panorama pályán, bizonyítva fölényét az elektromos és kereskedelmi járművek kategóriájában.
- Az autózás jövője: A SuperVan 4.2 sikeres szereplései kiemelik az elektromos technológia növekvő jelentőségét a motorsportban, előre jelezve az autózás új korszakát, amely az innovációra, hatékonyságra és fenntartható fejlődésre összpontosít.

Tudtad, hogy ... ?

Mae ein erthyglau blog arall: