Your browser does not support JavaScript!


Ford Transit története

Ford Transit - 1953 óta gyártott haszongépjármű, amely a könnyű haszongépjárművek (LCV) osztályba tartozik. A Ford Transit a karosszéria sokféle változataként kapható, ezek közül a legnépszerűbb a teherkocsi és a később Tourneo elnevezésű utaskocsi. A Ford Transit a harmadik legkelendőbb kisteherautó a világon. Jelenleg több mint 8 000 000 Ford Transit kisteherautót gyártottak és értékesítettek.

A Ford Transit első generációját Ford Taunus Transitnek hívták, és eredetileg csak Nyugat-Európában és Ausztráliában kínálta. A 20. század végén azonban a Ford Transit furgonokat szinte az egész világon értékesítették, kivéve Észak-Amerikát. A Ford Transit 2013-ban kezdte meg kibővítését az észak-amerikai piacon, a kisteherautó nyolcadik generációjának megteremtésével. A Ford Transit hivatalosan 2015-ben váltotta fel a Ford E sorozatot.

A Ford Transit több mint negyven éve a legkelendőbb haszongépjármű Európában. Az új modell piacra dobása után az amerikai Ford Transit gyorsan kiderült, hogy az Egyesült Államok legkelendőbb haszongépjárműve. Az Egyesült Államokban a Ford Transit 57% -át adja a Fordnak a haszongépjármű-piacon. A Ford Transit alkatrészeket Törökországban, Kínában és még Lengyelországban is gyártják.

A Ford Transit többször is elnyerte az év furgonját (2001, 2007), valamint a Transit Custom és a Transit Connect kisebb verzióiban 2013-ban és 2014-ben is megnyerte az év furgonjának címét.

Ford Transit Modele
(fot: Ford Great Britain)


A Ford Transit története - válasszon modellt


Taunus Transit Transit MK1 Transit MK2 Transit MK3 Transit MK4 Transit MK5 Transit MK6 Transit MK7 Transit MK8 Transit MK9


Olvassa tovább Ford Taunus ->